Од раката на нашите мајстори – МОЗАИЦИТЕ НА ХЕРАКЛЕЈА IV – VI ВЕК

Од раката на нашите мајстори – МОЗАИЦИТЕ НА ХЕРАКЛЕЈА IV – VI ВЕК
Текст: Пецо Србиновски
Опис: 12 постер фотографии, 30 х 40 см, Македонски, English, Serb, French, German, Russian

mozaici_herakleaТекст: Пецо Србиновски

Опис: 12 постер фотографии, 30 х 40 см, Македонски, English, Serb, French, German, Russian

Цена: 500 ден.

Смилево - Меморијален музеј

Смилево - Меморијален музеј
Автори: Владо Темелковски, Никола Миновски, Наде Геневска Брачиќ
Опис: Брошура, 21 х 21 см, 24 стр., Македонски
ISBN 9989-917-24-8

smilevoАвтори: Владо Темелковски, Никола Миновски, Наде Геневска Брачиќ

Опис: Брошура, 21 х 21 см, 24 стр., Македонски

ISBN 9989-917-24-8

Цена: 200 ден.

Битола 1903

Битола 1903
Автор: Душан Хр. Константинов
Опис: Книга, 14 х 20 см, 324 стр., Македонски
Битола 1983

bitola_903Автор: Душан Хр. Константинов

Опис: Книга, 14 х 20 см, 324 стр., Македонски

Битола 1983

Цена: 200 ден.

Епиграфски сведоштва за жителите на Стибера

Епиграфски сведоштва за жителите на Стибера
Автор: Весна Калпаковска
Опис: Книга, 17 х 23 см, 174 стр., Македонски
ISBN 9989-9896-7-2
Битола 2004

epigrafskiАвтор: Весна Калпаковска

Опис: Книга, 17 х 23 см, 174 стр., Македонски

ISBN 9989-9896-7-2

Битола 2004

Цена: 200 ден.

Хераклеја - Посебно издание книга 1

Хераклеја - Посебно издание книга 1
Главен и одговорен уредник: Живко Василевски
Опис: Зборник на трудови, 20 х 28 см, 80 стр., Македонски, англиски
Битола 1979

heraklea_zbornikГлавен и одговорен уредник: Живко Василевски

Опис: Зборник на трудови, 20 х 28 см, 80 стр., Македонски, англиски

Битола 1979

Цена: 200 ден.

Градски костими

Градски костими
Автор: Наде Геневска Брачиќ
Опис: 15 фотографии, 11 х 15 см, текст: Македонски, англиски
ISBN 9989-2424-3-7
Битола, 2006

gradski_kostimiАвтор: Наде Геневска Брачиќ

Опис: 15 фотографии, 11 х 15 см, текст: Македонски, англиски

ISBN 9989-2424-3-7

Битола, 2006

Цена: 200 ден.

Животот во Heraclea Lyncestis преку епиграфските споменици

Животот во Heraclea Lyncestis преку епиграфските споменици
Автори: Весна Калпаковска, Аница Ѓорѓиевска
Опис: Книга, 16 х 22 см, 168 стр, Македонски
ISBN 9889-9896-4-8
Битола, 2003

heraklea_EPIGRAFSKIАвтори: Весна Калпаковска, Аница Ѓорѓиевска

Опис: Книга, 16 х 22 см, 168 стр, Македонски

ISBN 9889-9896-4-8

Битола, 2003

Цена: 200 ден.

Хераклеа Линкестис – водич

Хераклеа Линкестис – водич
Автор: Аница Ѓорѓиевска
Опис: Водич, 14 х 23 см, 84 страни, Македонски, англиски
ISBN 9989-2424-7-X
Bitola, 2008

heraklea_vodicАвтор: Аница Ѓорѓиевска

Опис: Водич, 14 х 23 см, 84 страни, Македонски, англиски

ISBN 9989-2424-7-X

Bitola, 2008

Цена: 300 ден.

Битола Бабам Битола

Битола Бабам Битола
Автор: Владо Темелковски
Опис: Брошура 24 стр., 21 х 21 см, Македонски, англиски + Поклон CD од Ајри Демировски авторот на легендарната песна „Битола мој роден крај“
Октомври, 2007

bitola_babamАвтор: Владо Темелковски

Опис: Брошура 24 стр., 21 х 21 см, Македонски, англиски + Поклон CD од Ајри Демировски авторот на легендарната песна „Битола мој роден крај“

Октомври, 2007

Цена: 300 ден

Старата Битолска куќа - Етнологија и архитектура

СТАРАТА БИТОЛСКА КУЌА - Етнологија и архитектура
Автор: Викторија Момева Алтипармакова
Опис: Книга, 21 х 21 см, 78 стр., Македонски, Англиски
ISBN 9989-2424-8-8

bitolska_kukjaАвтор: Викторија Момева Алтипармакова

Опис: Книга, 21 х 21 см, 78 стр., Македонски, Англиски

ISBN 9989-2424-8-8

Цена: 300 ден.

Магијата на накитот - Битола XVIII – XX век

Магијата на накитот - Битола XVIII – XX век
Автори: Здравка Маретиќ, Мери Стојанова
Опис: 20 постер фотографии 24 х 35 см, текст: Македонски, Англиски
Bitola, 2008

nakit_thАвтори: Здравка Маретиќ, Мери Стојанова

Опис: 20 постер фотографии 24 х 35 см, текст: Македонски, Англиски

Bitola, 2008

Цена: 600 ден.

Спомен соба на Гази Мустафа Кемал Ататурк - Музеј Битола

Спомен соба на Гази Мустафа Кемал Ататурк - Музеј Битола
Автор: Парговски Јове
Опис: DVD Video – Видео презентација за спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк во Музеј Битола
Битола, 2008

ataturk_thАвтор: Парговски Јове

Опис: DVD Video – Видео презентација за спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк во Музеј Битола

Битола, 2008

Цена: 300 ден.