Зборник на Трудови 2017 г

Категорија: Публикации / Publications

Национална Установа Завод за Заштита на Спомениците на Културата и музеј Битола

Преземи: Зборник на Трудови 2017 г (PDF)

zbornik 2017

Зборник на Трудови 2016 г

Категорија: Публикации / Publications

Национална Установа Завод за Заштита на Спомениците на Културата и музеј Битола

Преземи: Зборник на Трудови 2016 г (PDF)

zbornik 2016

 

Културно наследство во Битола - сложувалка за деца

Категорија: Публикации / Publications
Културно наследство во Битола - сложувалка за деца

На нашите најверни, најмлади пријатели,
посетители и учесници во нашите едукативни и креативни работилници од проектот
"Учиме за нас" и за сите останати љубители на креативни игри,
можност за учење и забава и од дома.

Повеќе...

Зборник на Трудови 2015 г

Категорија: Публикации / Publications
Зборник на Трудови 2015 г

Национална Установа Завод за Заштита на Спомениците на Културата и музеј Битола

Зборник на Трудови 2015 г

Повеќе...

Хераклеа Линкестис – Монографија

Категорија: Публикации / Publications
Хераклеа Линкестис – Монографија
Автор: Аница Ѓорѓиевска
Опис: Монографија, 21 х 30 см, 260 стр., Македонски, Англиски
ISBN 9989-2424-6-1
 monografija_herakleaАвтор: Аница Ѓорѓиевска
Опис: Монографија, 21 х 30 см, 260 стр., Македонски, Англиски
ISBN 9989-2424-6-1

Од раката на нашите мајстори – МОЗАИЦИТЕ НА ХЕРАКЛЕЈА IV – VI ВЕК

Категорија: Публикации / Publications
Од раката на нашите мајстори – МОЗАИЦИТЕ НА ХЕРАКЛЕЈА IV – VI ВЕК
Текст: Пецо Србиновски
Опис: 12 постер фотографии, 30 х 40 см, Македонски, English, Serb, French, German, Russian

mozaici_herakleaТекст: Пецо Србиновски
Опис: 12 постер фотографии, 30 х 40 см, Македонски, English, Serb, French, German, Russian

Смилево - Меморијален музеј

Категорија: Публикации / Publications
Смилево - Меморијален музеј
Автори: Владо Темелковски, Никола Миновски, Наде Геневска Брачиќ
Опис: Брошура, 21 х 21 см, 24 стр., Македонски
ISBN 9989-917-24-8

smilevoАвтори: Владо Темелковски, Никола Миновски, Наде Геневска Брачиќ
Опис: Брошура, 21 х 21 см, 24 стр., Македонски
ISBN 9989-917-24-8

Битола 1903

Категорија: Публикации / Publications
Битола 1903
Автор: Душан Хр. Константинов
Опис: Книга, 14 х 20 см, 324 стр., Македонски
Битола 1983

bitola_903Автор: Душан Хр. Константинов
Опис: Книга, 14 х 20 см, 324 стр., Македонски
Битола 1983

Епиграфски сведоштва за жителите на Стибера

Категорија: Публикации / Publications
Епиграфски сведоштва за жителите на Стибера
Автор: Весна Калпаковска
Опис: Книга, 17 х 23 см, 174 стр., Македонски
ISBN 9989-9896-7-2
Битола 2004

epigrafskiАвтор: Весна Калпаковска
Опис: Книга, 17 х 23 см, 174 стр., Македонски
ISBN 9989-9896-7-2
Битола 2004

Хераклеја - Посебно издание книга 1

Категорија: Публикации / Publications
Хераклеја - Посебно издание книга 1
Главен и одговорен уредник: Живко Василевски
Опис: Зборник на трудови, 20 х 28 см, 80 стр., Македонски, англиски
Битола 1979

heraklea_zbornikГлавен и одговорен уредник: Живко Василевски
Опис: Зборник на трудови, 20 х 28 см, 80 стр., Македонски, англиски
Битола 1979

Градски костими

Категорија: Публикации / Publications
Градски костими
Автор: Наде Геневска Брачиќ
Опис: 15 фотографии, 11 х 15 см, текст: Македонски, англиски
ISBN 9989-2424-3-7
Битола, 2006

gradski_kostimiАвтор: Наде Геневска Брачиќ
Опис: 15 фотографии, 11 х 15 см, текст: Македонски, англиски
ISBN 9989-2424-3-7
Битола, 2006

Животот во Heraclea Lyncestis преку епиграфските споменици

Категорија: Публикации / Publications
Животот во Heraclea Lyncestis преку епиграфските споменици
Автори: Весна Калпаковска, Аница Ѓорѓиевска
Опис: Книга, 16 х 22 см, 168 стр, Македонски
ISBN 9889-9896-4-8
Битола, 2003

heraklea_EPIGRAFSKIАвтори: Весна Калпаковска, Аница Ѓорѓиевска
Опис: Книга, 16 х 22 см, 168 стр, Македонски
ISBN 9889-9896-4-8
Битола, 2003

Хераклеа Линкестис – водич

Категорија: Публикации / Publications
Хераклеа Линкестис – водич
Автор: Аница Ѓорѓиевска
Опис: Водич, 14 х 23 см, 84 страни, Македонски, англиски
ISBN 9989-2424-7-X
Bitola, 2008

heraklea_vodicАвтор: Аница Ѓорѓиевска
Опис: Водич, 14 х 23 см, 84 страни, Македонски, англиски
ISBN 9989-2424-7-X
Bitola, 2008

Битола Бабам Битола

Категорија: Публикации / Publications
Битола Бабам Битола
Автор: Владо Темелковски
Опис: Брошура 24 стр., 21 х 21 см, Македонски, англиски + Поклон CD од Ајри Демировски авторот на легендарната песна „Битола мој роден крај“
Октомври, 2007

bitola_babamБитола Бабам Битола
Автор: Владо Темелковски
Опис: Брошура 24 стр., 21 х 21 см, Македонски, англиски + Поклон CD од Ајри Демировски авторот на легендарната песна „Битола мој роден крај“
Октомври, 2007

Старата Битолска куќа - Етнологија и архитектура

Категорија: Публикации / Publications
СТАРАТА БИТОЛСКА КУЌА - Етнологија и архитектура
Автор: Викторија Момева Алтипармакова
Опис: Книга, 21 х 21 см, 78 стр., Македонски, Англиски
ISBN 9989-2424-8-8

bitolska_kukjaСТАРАТА БИТОЛСКА КУЌА - Етнологија и архитектура
Автор: Викторија Момева Алтипармакова
Опис: Книга, 21 х 21 см, 78 стр., Македонски, Англиски
ISBN 9989-2424-8-8

Магијата на накитот - Битола XVIII – XX век

Категорија: Публикации / Publications
Магијата на накитот - Битола XVIII – XX век
Автори: Здравка Маретиќ, Мери Стојанова
Опис: 20 постер фотографии 24 х 35 см, текст: Македонски, Англиски
Bitola, 2008

nakit_thАвтори: Здравка Маретиќ, Мери Стојанова
Опис: 20 постер фотографии 24 х 35 см, текст: Македонски, Англиски
Bitola, 2008

Спомен соба на Гази Мустафа Кемал Ататурк - Музеј Битола

Категорија: Публикации / Publications
Спомен соба на Гази Мустафа Кемал Ататурк - Музеј Битола
Автор: Парговски Јове
Опис: DVD Video – Видео презентација за спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк во Музеј Битола
Битола, 2008

ataturk_thСпомен соба на Гази Мустафа Кемал Ататурк - Музеј Битола
Автор: Парговски Јове
Опис: DVD Video – Видео презентација за спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк во Музеј Битола
Битола, 2008