veligdenski_tradicii Македонско Научно Друштво
Центар за Едукација и Негување на Традицијата
и Фолклорот
Во соработка со
НУ Завод и Музеј Битола
организира
ИЗЛОЖБА
„Велигденски Традиции“

Изложбата ќе биде свечено отворена на 8ми Април(Недела) во 18ч. со благослов на Митрополитот Преспанско – Пелагониски и Администратор Австралиско – Новозеландски,
Г-дин Петар
Локација: Објект Магаза,  Широк Сокак
Од: 08 ми – 18 ти Април