HOLOKAUST_MKD

ПО ПОВОД ОТВОРАЊЕТО НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ЦЕНТАР

НА ХОЛОКАУСТОТ НА ЕВРЕИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА

Под покровителство на Претседателот на Владата на Република Македонија,

Н.Е. Никола Груевски

 

Градоначалникот на Општина Битола, Г-дин Владимир Талески

 

На 8 Март 2011 (вторник) во НУ Завод и Музеј Битола

Од 19:00 часот

 

Ве поканува на

 

КОМЕМОРИЈАЛЕН СОБИР

ВО ЗНАК НА СЕЌАВАЊЕ НА СОГРАЃАНИТЕ ЕВРЕИ, ЖРТВИ НА ХОЛОКАУСТОТ

 

Изложбена поставка на НУ Завод и Музеј Битола

„ЕВРЕИТЕ ОД БИТОЛА“