Почитувани,
Ве покануваме на промоција на каталогот „Градски костими“ од колекцијата на НУ Завод и музеј Битола на авторот Наде Геневска Брачиќ, етнолог, кустос – советник
во среда на 13 декември во 13:00 часот
во Мала сала на НУ Завод и музеј Битола
Промотор на каталогот Проф.др. Мирјана Мирчевска, Институт за етнологија и антропологија.