Почитувани, НУ„Завод и музеј“-Битола и здружението „19 Ноември“ , Ве покануваат да присуствувате на промоција на книгата од м-р Евгениј Литовски со наслов
„Улогата на Народна Република Македонија во културната автономија на македонците од пиринскиот дел на Македонија 1944-1949“, на 10.10.2023год. (вторник) со почеток во 18часот во КЦ Магаза.
Промотор на книгата е Мишо Китановски.