Едукативна и креативна работилница во Центар за ран детски развој Сумнал Битола – 26.11.2015

Во рамките на проектот “Учиме за нас”, НУ Завод и Музеј Битола одржа едукативна и креативна работилница во Центарот за ран детски развој Сумнал Битола на тема „Културното наследство во Битола“.

0 Comments

Креативни работилници во ОУ Крсте Петков Мисирков во с.Бистрица по повод патрониот празник на училиштето

Завод и Музеј - Битола на покана на О.У. Крсте Петков Мисирков во с.Бистрица, организираше три работилници од областа на културното наследство по повод патрониот празник на училиштето (18.11.2015).

0 Comments

Соопштение за јавноста 23.07.2015

Почитувани граѓани,
Ве информираме дека во Програмата на Владата на Република Македонија и Министерството за култура се наоѓа проектот за Непосредна заштита - реконструкција на Куќата на Татарчеви во Ресен, кој ќе овозможи на еден достоинствен начин да се сочува споменот за делото на еден од основачите и првиот претседател на македонската револуционерна организација, д-р Христо Татарчев.

0 Comments

End of content

No more pages to load