Почитувани, ни претставува чест и задоволство да Ве поканиме на свеченото отварање на изложбата ,,120 години Илинденско востание во Битолскиот револуционерен округ”.
Повелете во с. Смилево во Меморијалниот музеј на 31 јули, понеделник, во 12 часот. Автори на изложбата се колегите м-р Евгениј Литовски и м-р Филип Талевски