ВАЖНО!!! Согласно препораките и мерките за заштита и превенција од Ковид-19 вирусот, НУ Завод и музеј Битола од 14.03.2020 ќе биде затворен за посетители.

Добредојдовте на веб страницата на НУ Завод и музеј Битола

Музејски поставки

Спомен музеј на Татарчеви во Ресен

Меморијален музеј во село Смилево