Магијата на накитот – Битола XVIII-XX век

Збирката “Накит“ од депоата на НУ Завод и Музеј, Битола е многу вредна по карактеристиките кои истата ги поседува. Имено станува збор за предмети кои припаѓаат на периодот од крајот на XVIII па сé до почетокот на XX век. Во оваа збирка влегуваат предмети различни по начин на изработка, по материјал, и секако по употреба.

0 Comments