ataturk_112_th

Во НУ Завод и Музеј Битола на 14 Март 2011 г., се оддржа комеморација по повод 112 годишнината од дипломирањето на Ататурк, во присуство на Градоначалникот Талески, Амбасадорот на Р.Турција во РМ Н.Е. Ѓурол Сокменсуер и воениот аташе на Р.Турција полковник Метин Алпџан.
Исто така беше откриена статуата „Мустафа Кемал-кадет во Битолската Воена Гимназија“ во спомен собата на Ататурк.

Во НУ Завод и Музеј Битола на 14 Март 2011 г., се оддржа комеморација по повод 112 годишнината од дипломирањето на Ататурк, во присуство на Градоначалникот Талески, Амбасадорот на Р.Турција во РМ Н.Е. Ѓурол Сокменсуер и воениот аташе на Р.Турција полковник Метин Алпџан.Исто така беше откриена статуата „Мустафа Кемал-кадет во Битолската Воена Гимназија“ во спомен собата на Ататурк.

 

{gallery}nastani/ataturk_news{/gallery}

Фото: Славе Стојанов