НУ Завод за Заштита на Спомениците на Културата и Музеј Битола
Ве поканува на одбележување на
18 април

меѓународниот ден на заштитата на културното наследство

18 april 2017
На настанот ќе говорат:
Зоран Алтипармаков, директор на НУ Завод и музеј Битола на тема „Заштита на сакралните споменици во битолско“
и м-р Ристо Палигора
на тема „Иконата Богородица Живоносен Источник“
од збирката на битолскиот музеј

НУ Завод и Музеј Битола – мала сала, 18.04.2017 година (вторник). 12.00 часот