Драги деца, наши редовни посетители, Ви посакуваме успех во второто полугодие!
Се надеваме на многу нови средби, дружење и учење во нашиот музеј, во наш стил.
До тогаш, чувајте се! Ве поздравуваме со кратка прошетка, видео,:“Одиме во музеј со Ана”

  • Раководител на проектот: Д-р Ирена Ружин – идеја и реализација
  • Продукција и монтажа: Мими Марковски (Гимел студио)
  • Камера: Никола Митревски
  • Благодарност до:Наташа Димовска, м-р Јове Парговски
    Католичка црква Пресвето срце Исусово – Љубица Јозиќ, Храм Св. Димитриј, Исламска верска заедница и Балканска музејска мрежа
  • Деца: Ана, Бобан, Мила, Ања, Ива, Стефан и Михаела (фотографии и снимки со дозвола од родители)
  • Реализирано со поддршка од Министерство за култура во рамки на проектот: “Учиме за нас” 2020, по повод одбележувањето на Европски денови на културно наследство