Kliment Ohridski 18   + 389 47 233 187      + 389 47 229 525      info@muzejbitola.mk
27.05.2016 – отварање на изложбата  ПОЛСКАТА ШКОЛА НА ПЛАКАТ

27.05.2016 – отварање на изложбата ПОЛСКАТА ШКОЛА НА ПЛАКАТ

Н.У Завод и музеј Битола во соработка со Музеј на Град Скопје и Амбасада на Полска во Република Македонија

polski plakat

Ве поканува на отварање на изложбата
 ПОЛСКАТА ШКОЛА НА ПЛАКАТ
“Polska Szkoła Plakatu”
на која ќе бидат презентирани различни плакати направени од страна на неколку генерации полски графички уметници, вклучувајќи ги мајсторите на полската постерска уметност
(Леница, Мајевски, Млодожењец, Старовјејски, Швиежи и Томашевски меѓу другите)

27.05.2016 , Магаза, 12.00 часот

Напишете коментар

Close Menu
Accessibility