НУ” Завод и музеј” – Битола, по повод на Меѓународниот ден на музеите 18ти мај, Ве поканува на промоција на монографското издание финансирано од Министерството за култура, “ Хераклеа Линкестис-истражувања 2008-2014” од авторите:

Аница Ѓоргиевска и Енгин Насух.

За делото ќе зборуваат:
Проф.Д-р Виктор Лилчиќ-Адамс
Д-р Весна Калпаковска

18ти Mај 2017 – 12h  Мала Сала при НУ “Завод и музеј” – Битола.

Heraklea Lyncestis