Kliment Ohridski 18   + 389 47 233 187      + 389 47 229 525      info@muzejbitola.mk
ПОКАНА ЗА СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ ВО НУ ЗАВОД И МУЗЕЈ БИТОЛА

ПОКАНА ЗА СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ ВО НУ ЗАВОД И МУЗЕЈ БИТОЛА

НУ ЗАВОД И МУЗЕЈ БИТОЛА И

МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА НА Р. МАКЕДОНИЈА

ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК „11 ОКТОМВРИ“

ВЕ ПОКАНУВААТ НА СВЕЧЕНОТО ОТВАРАЊЕ  НА:

  •           ГАЛЕРИЈАТА НА ИКОНИ
  •           ГАЛЕРИЈАТА ЗА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ
  •           ЛЕГАТОТ – НА СЛИКАРОТ БОРИСЛАВ ТРАИКОВСКИ
  •           ЛЕГАТОТ – НА СКУЛПТОРОТ СОТИР ДИМОВСКИ

ПРИГОДЕН ЗБОР ЌЕ ИМА МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА НА РМ ГОСПОДИН РОБЕРТ АЛАЃОЗОВСКИ

ВРЕМЕ: 9 ОКТОМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК) 19.00 ЧАСОТ

НУ ЗАВОД И МУЗЕЈ БИТОЛА

pokana galerija na ikoni

Напишете коментар

Close Menu
Accessibility