По повод одбележувањето на Европските денови на културното наследство за 2018 година на 02.10 2018 година Во Мала сала на НУ Завод и музеј Битола, во 12 часот ке се одржи јавна трибина со наслов “Грижата за Хераклеја Линкестис денес, гаранција за утре”

Учесници:

  • Данче Голубовска, Управа за заштита на културното наследство
  • Аница Ѓорѓиевска, Н У Завод и музеј Битола
  • Енгин Насух, Н.У Завод и музеј Битола

Мала сала – НУ Завод и музеј Битола
02.10 2018 година   / 12 часот