На 03.09.2018 г. (понеделник) во 12 часот во Мала сала на НУ „Завод и музеј“ – Битола ќе биде отворено „9-то Меѓународно графичко триенале Битола“. Се покануваат сите љубители на уметноста да присуствуваат на отварањето.