На нашите најверни, најмлади пријатели,
посетители и учесници во нашите едукативни и креативни работилници од проектот
“Учиме за нас” и за сите останати љубители на креативни игри,
можност за учење и забава и од дома.

Н.У.Завод и музеј,  Ви подарува сложувалка со мотиви од богатото мултикултурно наследство на Битола.
Симнете ја, испечатете ја и уживајте во истражувањето и креативната игра.
Ќе следат и други изненадувања.

Едукативениот проект “Учиме за нас” е финансиран од: Министерство за култура на Република Македонија, Организацијата Културно наследство без граници БиХ, Балканска музејска мрежа

1. Преземете ја сложувалката во PDF формат (десен клик – Save Link as..)

2. Испечатете ја на подебела хартија според инструкциите (6 копии А4 од страната со шеми за коцките – ќе добиете вкупно 12 коцки), по една копија од страните со фотографии (ќе добиете вкупно 6 фотографии)

3. Исечете, залепете според инструкциите на насловната страна.

slozuvalka muzej bitola Page 1

slozuvalka muzej bitola Page 2

slozuvalka muzej bitola Page 3

slozuvalka muzej bitola Page 4

slozuvalka muzej bitola Page 5