Изложба на икони – нов иконопис на Византиско сликарство – Златко и Соња Лечковски

Во рамките на БИТ ФЕСТ 2017 во КЦ Магаза од 29.06 - 03.07.2017 е отворена изложба на икони - нов иконопис на Византиско сликарство на младите иконописци Златко и Соња Лечковски.

0 Comments

18.05.2017 – Промоција на монографско издание “Хераклеа Линкестис-истражувања

НУ” Завод и музеј” – Битола, по повод на Меѓународниот ден на музеите 18ти мај, Ве поканува на промоција на монографското издание финансирано од Министерството за култура, “ Хераклеа Линкестис-истражувања 2008-2014” од авторите:

0 Comments

Канческа Милевска во посета на Завод и Музеј Битола – 22 Јуни 2016

Во моментов во Битола се реконструираат три фасади и тоа фасадата на државното Музичко училиште, Гимназијата и Безистенот, и со потпишаните договори се очекува до крајот на оваа година трите фасади да бидат завршени ...

0 Comments

19.04.2016 – Промоција на книги по повод Меѓународниот ден на заштитата на културното наследство

НУ Завод за Заштита на Спомениците на Културата и Музеј Битола
По повод
Меѓународниот ден на заштитата на културното наследство
Ве поканува на
промоцијата на книгите

0 Comments

Едукативна и креативна работилница во Центар за ран детски развој Сумнал Битола – 26.11.2015

Во рамките на проектот “Учиме за нас”, НУ Завод и Музеј Битола одржа едукативна и креативна работилница во Центарот за ран детски развој Сумнал Битола на тема „Културното наследство во Битола“.

0 Comments

Креативни работилници во ОУ Крсте Петков Мисирков во с.Бистрица по повод патрониот празник на училиштето

Завод и Музеј - Битола на покана на О.У. Крсте Петков Мисирков во с.Бистрица, организираше три работилници од областа на културното наследство по повод патрониот празник на училиштето (18.11.2015).

0 Comments